bg image bg image bg image bg image bg image bg image bg image
Բալզամիկ քացախ 250 մլ.

Բալզամիկ քացախ 250 մլ.

Բալզամիկ քացախը համարվում է քացախների թագուհին և բալզամիկ քացախի հայրենիքն է համարվում Իտալիան:

Բալզամիկ քացախի մասին առաջին հիշատակումը վերաբերում է 1046 թվականին, երբ իտալացի մարկիզը նվեր է մատուցել Գերմանիայի ապագա թագավոր Հենրի II-ին:

Բալզամիկ քացախն իր անունը ստացել է իր բուժիչ հատկությունների շնորհիվ: Սկզբում այս մթերքը բժշկության մեջ օգտագործվել է բուժական նպատակներով՝ որպես բալասան՝ ախտահանող, բուժիչ և թարմացնող ազդեցությամբ: Ժամանակին բալզամիկ քացախն օգտագործվում էր ժանտախտի դեմ պայքարում: Եվ դա զարմանալի չէ, քանի որ քացախաթթուների բարձր մակարդակը արդյունավետորեն պայքարում է բորբոքման դեմ և ոչնչացնում է օրգանիզմի պաթոգեն բակտերիաները: Դե իսկ մենք, օգտագործելով մեր տեսակավոր խնձորը, փորձում ենք ստանալ խնձորի անուշաբույր բալզամիկ քացախ:

Այն պատրաստվում է բարձր թթվայնության քացախի և բարձր խտության օշարակի միախառնուրդից։ Մեր այգիները գտնվում են Սյունիքի նախալեռնային գոտիներում, ծովի մակերևույթից գրեթե 2 000 մետր բարձրության վրա։ Եվրոպական առաջատար ընկերություններից ներկրված ժամանակակից խնձորենիներն ամբողջությամբ ինտեգրվելով հայաստանյան բնաշխարհին, լիարժեքորեն կլանում են հայկական ջուրն ու արևը՝ վերածելով այն մի բացառիկ մրգի: Քացախի արտադրության համար օգտագործվում է միայն առողջ պտուղը: 

Բալզամիկ քացախը շշալցվում է 250 մլ. տարողությամբ ապակյա շշերի մեջ: