ՀԱՅ РУС ENG

ԳՐԵՆԻ ՍՄԻԹ

ԳՐԵՆԻ ՍՄԻԹ

Ստեղծվել է 1850 թ. Ավստրալիայում, Թոմաս և Մարի Էյն-Սմիթ-Ռայդի կողմից:

ԲերքատվությունըԱռատ:

Բերքահավաքը. Սկսվում է հոկտեմբերի կեսերից:

Տեսքը.  Միջին և խոշոր չափի, հարթ մակերեսով, ամբողջությամբ կանաչ, նշմարելի սպիտակ կետիկներով:

Համային հատկանիշները.  Պինդ, խրթխրթան և հյութեղ,   հավաքելու պահին հիմնականում ունի թթվաշ  համ, սակայն ժամանակի ընթացքում դառնում է քաղցրահամ:

Պահպանման ժամկետը.  Քիչ թթվածին պարունակող միջավայրում պահպանվում է  մինչև հուլիս: